UncategorizedUudisedFC Kose noorte meistrivõistlustel

veebruar 22, 20170

Eesti noorte jalgpalli meistrivõistluste registreeriti 499 võistkonda. Poiste vanuseklassidesse on üles antud 451 võistkonda ning tüdrukute meistrivõistlustest võtab osa 48 võistkonda.

 

FC Kose on viimastel aastatel võtnud eesmärgiks teadvustada kogukonda liikumisharjumuste vajalikkusest noorte seas ning alustanud ka võimaluste piires tööd lastega. Tänasel päeval on meil rõõm välja öelda, et liigume õiges suunas!

 

Miks tunneme uhkust?!

2013. aasta sügisel alustasid FC Kose treeneri Pelle Pohlaku käe all esimesed vutihuvilised lapsed Oru Põhikooli huviringis treeningutega. Järgmise kahe aasta jooksul suutsime sarnased huviringid käima saada ka Ardu ja Harmi Põhikoolis ning Kose valla kuues lasteaias – Kose, Kose-Uuemõisa, Ardu, Kose, Habaja ja Ravila lasteaedades. Olime esimese verstapostini enda jaoks jõudnud – lastel oli ja on võimalus meie juhendamisel ennast läbi liikumismängude arendada kõikjal meie vallas.

Kuna lastevanemate, koolide ning lasteaedade tagasiside ja laste enda rõõmsad näod ning huvi treeningute vastu oli positiivne – seadsime endale uued eesmärgid, et mitte mugavusest suisa laisaks muutuda. Meie huviringide laste seas oli omajagu lapsi, kes läbi mängude tugevamalt ka jalgpallist huvituma hakkasid ja otsustasime luua vanuses, kus huvilisi kõige enam, 2005-2006 sündinud poiste treeninggrupi. Teadsime, et raske on erineva kandi poisse ühte kohta treeningutele saada, aga olime valmis sellele probleemile vastu astuma. 2015. aasta sügisel õnnestus meil selle vanusega kõige kauem tegelenud Pelle Pohlakul grupp Kose keskuses käima panna. Oli sihtrühmast natuke vanemaid, natuke nooremaid poisse. Oli varem Sparta treeningutel osalenud poisse, oli ka esmakordselt jalgpallitreeningutel osalevaid. Kuid kõigil oli midagi ühist, ühist ka meiega – oli tahtmist! Poisid tahtsid OMA KODUKOHA võistkonda esindada!

Nii juhtuski, et 2016 aastal osales esmakordselt FC Kose ajaloos Eesti Noorte meistrivõistlustel FC Kose (05) võistkond! Loomulikult oli see klubi ja treenerite jaoks suur otsus, sest teised selles vanuses meistrivõistlusi mängivad võistkonnad on enamasti seda juba mitu aastat teinud. Äkki murravad tablool nähtavad seisud poiste tahtmise? Äkki vaatavad lapsevanemad altkulmu, et miks me võib olla rohkem mänge ei võida? Äkki on veel vara? Äkki me ei saa ühtegi punkti?Jäime positiivseks ja mõtlesime, et peame proovima ning nende küsimustega tegelema nende ilmnemisel. Ainuõige otsus! Poisid kindlasti närisid esimeste mängude alguses huuli ning treenerite peopesad higistasid, kuid sellest saadi koos üle.

Saime esimesel hooajal 5 punkti ning ka ajaloo esimese võidu. See ei tundu siinkohal ainult teksti lugedes palju, kuid asjaosalised võivad Teile värvikalt seletada, kui suur tulemus siin tegelikult peitub! Oli suuri kaotusi, kuid need ei murdnud meid. Hooaja jooksul oli tunda, kuidas poiste tegemised väljakul ka lapsevanemaid neile lähemale tõi. Mängupilt, mis hooaja alguses oli kaldu pigem vastaste kasuks, muutus hooaja edenedes oluliselt võrdsemaks. Kõik poisid said mängida ning kuulusid Meeskonda.

Treeningutel käib 20 poissi ja kõigil on sära ning ootus silmis – millal jälle liiga hakkab?! Oleme uhked, et selle tee valisime ning kindlad, et liigume õiges suunas!

FC Kose osaleb tänavu oma võistkondadega U13, U11 ja U9 vanuserühmades. Pärast eelmise aasta kogemust on selge, et läbi meistrivõistluste mängude on meil võimalik poiste arengut veelgi paremini suunata. Kõikide vanusegruppide esmaseks eesmärgiks on parandada mängutaset. Seda läbi meie vara – poiste tahtmise – mitte selle arvelt!

Klubi ja treenerid loodavad, et lapsevanemad on poisse toetamas ning tunnevad ennast samuti osana meeskonnast! Koos suudame rohkem!

 

Eesti Noorte meistrivõistlused:

U13 (2005-2006) vanuseklassis osaleb 54 võistkonda, mis on vastavalt valitud tugevusgrupile jagatud seitsmeks alagrupiks. A-tugevusgrupi alagruppides mängivad võistkonnad esialgu ühe ringi, misjärel moodustatakse vastavalt esimese ringi tulemustele uued alagrupid ning mängitakse seejärel veel kaks ringi. B-tugevusgrupi valinud võistkonnad on paigutatud U13.VII alagruppi ning seal mängitakse kaks ringi.

U11 (2007-2008) vanuseklassi on registreeritud 69 võistkonda, kes jaotuvad üheksa alagrupi vahel ja mängivad turniirisüsteemis kodus-väljas printsiibil.

U9 (2009-2010) vanuses on ennast kirja pannud 77 võistkonda. Mõlemas vanuseklassis mängitakse omavahel piirkondlikke turniire.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FC KOSE TOETAJAD

https://www.fckose.ee/wp-content/uploads/2023/11/logo_V4.png

FC Kose Kõik õigused kaitstud